Κουφονήσια

Γνωρίστε τα όμορφα Κουφονήσια

Γνωρίστε τα όμορφα Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια είναι ένα μικρό πανέμορφο σύμπλεγμα, νοτιοανατολικά της Νάξου, που αποτελείται από δύο νησιά, το Πάνω και Κάτω Κουφονήσι, τα οποία χωρίζονται από ένα στενό πορθμό 200 μέτρων. Στα Κουφονήσια περιλαμβάνεται και η Κέρος.

 

Πάνω Κουφονήσι:

Η φύση και το περιβάλλον του νησιού είναι κατεξοχήν κυκλαδίτικα. Ψηλότερη κορυφή του είναι ο Προφήτης Ηλίας, 100 μ. Ο μικρός οικισμός είναι χτισμένος στη νοτιοανατολική πλευρά.

Οι ακτές του νησιού σχηματίζουν όμορφους κολπίσκους με μικρές αμμουδιές. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού από τους τάφους στην περιοχή Επάνω Μύλος. Το Πάνω Κουφονήσι έχει έκταση 5,5 τ. χλμ. Και 275 κατοίκους.

 

Κάτω Κουφονήσι:

Ανάμεσα στο Πάνω Κουφονήσι, τη Σχοινούσα και την Κέρο, το Κάτω Κουφονήσι έχει έκταση 4,3 τ. χλμ. Στο μικρό μόλο του δένουν μόνο καΐκια και μικρά σκάφη. Θα φτάσετε με ναυλωμένο καΐκι από το Πάνω Κουφονήσι ή τα γύρω νησιά.

 

Κέρος:

Νησί βραχώδες και αλίμενο, νοτιοανατολικά από τα Κουφονήσια και ανατολικά από τη Σχοινούσα, με έκταση 15 τ. χλμ. Εδώ άνθησε κατά την Πρωτοκυκλαδική Περίοδο αξιόλογος πολιτισμός. Από την Κέρο προέρχονται ο αρπιστής και ο αυλητής, δυο σημαντικά ειδώλια, που εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

Γύρω νησιά:

Κουφονήσια

Μικρά ακατοίκητα νησάκια περιστοιχίζουν τα Κουφονήσια. Κοντά στο Πάνω και το Κάτω Κουφονήσι, το Γλαρονήσι, Κοντά στην Κέρο, οι Πλάκες, το Τσουλούφι, ο Λάζαρος, το Λουβαρδάρι, το Πλακί, η Αντίκερος και το Δρίμα, νότια, ο Βούλγαρης, ανατολικά, και η Πρασούρα, βορειοανατολικά.

 

Διαμονή στα Κουφονήσια:

Ασφαλώς, η επίσκεψή σας σ’ αυτά τα ξεχωριστά νησιά, δεν μπορεί παρά να συνδυάζεται με διαμονή αντίστοιχων προδιαγραφών και υψηλής ποιότητας. Μια από τις καλύτερες επιλογές που έχετε είναι το συγκρότημα “HotelKoufonisia”. Κτισμένο παραδοσιακά με κυκλαδίτικο χρώμα σε ήσυχο, οικογενειακό και φιλόξενο περιβάλλον.

Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, κήπο όπου μπορείτε να πάρετε το πρωινό ή τον καφέ σας, 50 ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια με βεράντα και απεριόριστη θέα του νησιού και προσφέρει πολλές ανέσεις.

 

Καλές διακοπές στα όμορφα Κουφονήσια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *