wayfarer γυαλια ηλιου

Πως να επιλέξετε Vintage γυαλιά ηλίου

Πως να επιλέξετε Vintage γυαλιά ηλίου

Τα vintage γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο ένα αξεσουάρ. Δημιουργούν πολύ τολμηρά statement μόδας που μπορούν να ανυψώσουν την αισθητική και το επίπεδο του στυλ σας.

Φανταστείτε να φοράτε τα ίδια γυαλιά που η Audrey Hepburn φορούσε στο πρωινό στο Tiffany, ή τα γυαλιά ηλίου vintage που φορούσαν προσωπικότητες στη δεκαετία του ’60 όπως το πρόεδρος Κένεντυ. Παρακάτω είναι μια λίστα με vintage γυαλιά ηλίου που επάνω τους έχει στηριχθεί μεγάλο κομμάτι της βιομηχανίας της μόδας.

Vintage γυαλιά ηλίου Aviator

vintage γυαλια ηλιου

Το Aviator είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γυαλιά ηλίου. Αυτά σχεδιάστηκαν αρχικά για τους πιλότους (εξ ου και το όνομα), αλλά αργότερα υιοθετήθηκαν από διασημότητες και fashionistas επίσης. Οι ντεγραντέ φακοί του Aviator μπορούν να προσφέρουν ένα κομψό τελείωμα σε οποιοδήποτε outfit. Μπορείτε να το φορέσετε για οδήγηση, για περπάτημα στο πάρκο ή στην παραλία.

Το Aviator έχει υπερμεγέθη φακούς που φτάνουν μέχρι κάτω στα μάγουλα του προσώπου και το σχήμα του απλά δίνει έμφαση στην περιοχή των ματιών. Το σφηνοειδές σχήμα και το μέγεθος των συγκεκριμένων γυαλιών ηλίου κολακεύουν σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα του προσώπου.

Vintage γυαλιά ηλίου Bumblebee

wayfarer γυαλια ηλιου

Μια άλλη χαρακτηριστική σειρά vintage γυαλιών ηλίου που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα oversized γυαλιά ηλίου τύπου Bumblebee. Αυτά μπορεί να έχουν διαφοροποιημένα σχήματα και μεγέθη. Μπορεί να έχουν στρογγυλεμένους ή τετράγωνους φακούς και συνήθως έχουν χοντρά πλαίσια.

Ονομάζονται γυαλιά ηλίου Bumblebee επειδή είναι πολύ μεγάλα και συχνά με σκοτεινά χρώματα. Ήταν πολύ δημοφιλή στη δεκαετία του ’60 και φορούσαν συχνά προσωπικότητες που επιθυμούσαν να κρατήσουν κρυφή την ταυτότητα τους με τη βοήθεια των σκούρων φακών. Όταν τα φοράτε τώρα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό statement. Ταιριάζουν σε στρογγυλά, ωοειδή και επιμήκη πρόσωπα.

Γυαλιά ηλίου vintage Wayfarer

To σχέδιο αυτό έγινε δημοφιλή από την Audrey Hepburn στην ταινία Breakfast at Tiffany’s. Αυτό είναι επίσης ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου κατασκευασμένο από πλαστικό, αλλά με μια λεπτότερη κοπή η οποία παραπέμπει στα μοντέλα cat eye.

Παρόμοιο σχέδιο φορούσε και ο πρόεδρος Κένεντυ τη δεκαετία του 60. Είναι εξαιρετικά θηλυκά, αν και πολλοί άντρες φορούσαν αυτά τα γυαλιά και όταν έκαναν την επιστροφή τους στη δεκαετία του ’80.

Στη συνέχεια το σχέδιο αυτό εξελικτικέ στα διάσημα Wayfarers της δεκαετίας του ’80 όπου οι σκελετοί ήταν μικρότεροι σε σύγκριση με αυτά της Audrey Hepburn στη συγκεκριμένη ταινία. Όλα τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα στο σχέδιο να χαρακτηριστεί και ως γυαλιά ηλίου vintage υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Τα γυαλιά ηλίου Vintage βρίσκονται πάντα στην παλέτα μόδας και θα τα συναντήσετε στα blog μόδας σχεδόν κάθε σεζόν.

Πως να τα φορέσετε

Το πιο δύσκολο κομμάτι όταν σκοπεύετε να φορέσετε γυαλιά ηλίου vintage είναι ότι τα περισσότερα από αυτούς είναι «δυνατά» από μόνα τους, και αυτόματα δημιουργούν ένα έντονο στυλ.

Τα μοντέλα που προέρχονται από τα Wayfarer με πλαίσια με συμπαγή και χρώματα είναι ίσως τα πιο εύκολο να φορεθούν γιατί μπορούν να ταιριάξουν καλά με σχεδόν με οποιαδήποτε outfit. Μπορούν ακόμη να φαίνονται χαριτωμένα σε ένα μαύρο φόρεμα (φανταστείτε την Audrey Hepburn στο πρωινό στο Tiffany’s). Αυτό που πραγματικά πρέπει να θυμάστε, γενικά, είναι ότι το ζευγάρι γυαλιών ηλίου σας είναι ένα αξεσουάρ.

Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι πάνε καλά με τα ρούχα που φοράτε. Η ισορροπία είναι το κλειδί. Αν νομίζετε ότι τα ρούχα σας είναι ήδη πολύ δυνατά, συνδυάστε το με ένα πιο μετριοπαθές ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Οποιοδήποτε ύφος γυαλιών ηλίου θα φαινόταν καλό με ένα άσπρο Τ- shirt και ένα τζιν.

Το σχήμα του προσώπου

Θα πρέπει να λαμβάνετε πάντα υπόψη το σχήμα του προσώπου σας. Δεν φαίνονται όλα τα μοντέρνα γυαλιά ηλίου καλά σε όλα τα σχήματα του προσώπου. Το πιο φιλικό στυλ σήμερα είναι το Wayfarer, αλλά ακόμη και αυτό θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του πλαισίου. Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος και το σχήμα πλαισίου συνοδεύουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας.

Το πρόσωπό σας δεν πρέπει να μοιάζει ότι «καταπιέζεται» από τα πλαίσια των γυαλιών ηλίου σας. Κοιτάξτε επίσης το σχήμα του πλαισίου. Το πρόσωπό σας είναι στενό ή μακρύ; Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε ένα vintage πλαίσιο που θα προσελκύσει περισσότερη προσοχή.

Τα σχέδια cat eye με τα διακοσμητικά στοιχεία αναμφισβήτητα θα τραβήξουν τα βλέμματα. Όσοι έχουν στρογγυλά πρόσωπα θα επωφελούνταν επίσης από τα περισσότερα σχέδια με γωνίες. Θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου του John Lennon, και τα οβάλ πλαίσια που θα μπορούσαν να κάνουν τα πρόσωπά τους να φαίνονται ακόμη πιο στρογγυλά.

Αναζητήστε την ποιότητα

Θα πρέπει πάντα να προσέχετε να αγοράζετε γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας. Πλέον υπάρχουν επιλογές για να παραμείνετε στη μόδα χωρίς να αναγκαστείτε να δαπανήσετε μεγάλα ποσά. Απλά βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα των προϊόντων και συγκεκριμένα των φακών έχουν την απαιτούμενη ποιότητα. Υπάρχουν στην πραγματικότητα απομιμήσεις στην αγορά που μοιάζουν πολύ με το πρωτότυπο. Υπάρχουν πλέον στην αγορά πάρα πολλά σχέδιο που είναι εμπνευσμένα από τα γυαλιά ηλίου vintage.

Για παράδειγμα, μοντέλα που έχουν εμπνευστεί από τα Wayfarers μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από το πρωτότυπο, και έτσι θα ταιριάζουν σε μεγαλύτερα πρόσωπα. Υπάρχουν επίσης γυαλιά ηλίου εμπνευσμένα από τα Aviator που διαθέτουν μεταλλικές πλαίσια. Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν αυτά τα σχέδια επειδή τους δίνουν περισσότερη προσωπικότητα.

Προσωπικότητα
Η προσωπικότητα είναι επίσης κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σύνολο των γυαλιών ηλίου σας. Είτε είναι τολμηρή είτε μετριοπαθής, θα πρέπει να έχετε πιστή στο προσωπικό σας στυλ. Η μόδα είναι ένας καλός τρόπος για να εκφραστείς. Ακολουθήστε αλλά μην περιορίζεστε από τους κανόνες μόδας.

Στις σελίδες του peacoxk.com θα βρείτε vintage γυαλιά ηλίου στην σύγχρονη εκδοχή τους σε μοναδικά σχέδια και χρώματα φακών. Αναζητήστε τα μοντέλα μας και επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές. Ακόμα στο peacoxk.com θα βρείτε οδηγούς που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι με βάση το σχήμα του προσώπου σας, αλλά και εφαρμογή για virtual δοκιμή των γυαλιών πάνω στο πρόσωπο σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *