πως να βρισκετε φθηνες πτησεις

Πως να βρίσκετε φθηνές πτήσεις για τα ταξίδια σας

Πως να βρίσκετε φθηνές πτήσεις για τα ταξίδια σας

Αν ταξιδεύετε συχνά, τότε η εύρεση φθηνών εισιτηρίων και πτήσεων είναι ίσως από τα βασικότερα όταν κάνετε τις κρατήσεις σας.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που υπόσχονται φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και διακοπές σε οικονομική τιμή – τι ισχύει όμως; Ποιες ιστοσελίδες μπορείτε να εμπιστεύεστε για να κλείσετε τις διακοπές σας;

Γνωρίζετε ότι οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια αν κλείσετε απευθείας από την αεροπορική εταιρεία, μπορεί να είναι ακριβότερα απ’ότι αν κλείσετε από ένα ταξιδιωτικό γραφείο;

Αυτό αλλά και περισσότερα χρήσιμα tipsθα σας δείξουμε μέσα από αυτό το άρθρο του Vimafm995.gr

 

  • 1) Χρησιμοποιήστε μηχανές αναζήτησης εισιτηρίων

Οι μηχανές αναζήτησης (meta search) θα σας εμφανίσουν άμεσα τη χαμηλότερη τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια που αναζητάτε.

Μέσα από τις μηχανές αναζήτησης θα βρείτε τόσο τη χαμηλότερη τιμή όσο και την πτήση που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες.

Σκεφθείτε πως μέσα από κάποια μηχανή που αναζητάει σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία, μπορείτε να συγκρίνετε όλες τις τιμές και να βρείτε άμεσα τη χαμηλότερη τιμή για την πτήση που μόλις αναζητήσατε!

Ένα τρανό παράδειγμα είναι μια αναζήτηση που μόλις πραγματοποιήσαμε μέσα από την ιστοσελίδα της Skyscanner.com. Ένα δρομολόγιο Αθήνα – Λονδίνο εμφανίστηκε με τιμή 250€ με επιστροφή ενώ μέσα από την ιστοσελίδα της Aegeanair.com το ίδιο δρομολόγιο κόστιζε 331€!

Όπως βλέπετε χρησιμοποιώντας σωστά τους meta search και τις μηχανές αναζήτησης αεροπορικών, μπορείτε να βρίσκετε τρομερές προσφορές και πολύ χαμηλές τιμές στα airtickets που αναζητάτε.

 

Οι κορυφαίες ιστοσελίδες για αναζήτηση είναι:

Kayak: Μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες του είδους, με παγκόσμια απήχηση. Μέλος της Booking.com, αναζητάει αεροπορικά εισιτήρια για όλους τους προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Αρκετές φορές έχει τη χαμηλότερη τιμή από όλες τις ιστοσελίδες – ακόμα και από τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες!

 

Momondo: Μια ιστοσελίδα και μηχανή αναζήτησης ιδιαίτερα δημοφιλής στην Αμερική. Στην Ευρώπη δεν είναι τόσο δημοφιλής αλλά αναζητάει φθηνές πτήσεις για παντού στον κόσμο! Δοκιμάστε την στο επόμενό σας ταξίδι!

 

Google Flights: Η Google τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο χώρο των αεροπορικών εισιτηρίων με το Google Flights και ένα πολύ καλό περιβάλλον αναζήτησης. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις διαθέσιμες πτήσεις για το μέρος που αναζητάτε αλλά και να κάνετε άμεσα κράτηση!

 

Travelo: Το Travelo.gr είναι η ελληνική απάντηση στα αεροπορικά εισιτήρια. Αναζητάει φθηνά αεροπορικά airtickets σε δεκάδες ιστοσελίδες και ταξιδιωτικά γραφεία. Εξειδικεύεται στα εισιτήρια από και προς την Ελλάδα ενώ μπορείτε να βρείτε και αρκετούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για το μέρος που επισκέπτεστε.

 

Skyscanner: Ίσως ο ηγέτης στα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς όλοι ξεκινάνε την αναζήτηση από εδώ! Προσφέρει πολλές επιλογές στην αναζήτηση πτήσεων όμως οι τιμές δεν είναι οι φθηνότερες.

 

 

  • 2) Μερικές φορές είναι προτιμότερο να κλείνετε και ξενοδοχείο μαζί 

Αρκετές φορές μπορεί να πετύχετε ένα καλύτερο deal αν κλείσετε μαζί και τη διαμονή σας. Έτσι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε χαμηλότερη τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια αρκεί να συμπεριλάβετε μαζί στην κράτηση και το ξενοδοχείο που θα μείνετε!

Αυτό μπορεί να γίνει από ιστοσελίδες που προσφέρουν τόσο πτήσεις όσο και ξενοδοχεία όπως η Expedia.com

 

  • 3) Πότε είναι η καλύτερη ώρα να κάνετε κράτηση αεροπορικών;

Όταν ψάχνετε για airtickets, ο συγχρονισμός είναι απολύτως ζωτικής σημασίας! Θα πρέπει να κάνετε την κράτησή σας όσο γίνεται πιο νωρίς έτσι ώστε να κερδίσετε την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Όσο αργείτε, τόσο οι τιμές θα αυξάνονται.

Από την άλλη, όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση, τόσο θα εκμεταλλευτείτε τη χαμηλότερη τιμή από την αεροπορική εταιρεία και τα ταξιδιωτικά γραφεία.

 

  • 4) Χρησιμοποιήστε τα Flexi fares της Easyjet

Αν σκοπεύετε να πετάξετε με την Easyjetτότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εισιτήρια της εταιρείας Flexi Fares. Αυτό στην ουσία σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τις πτήσεις σας για όποια ημερομηνία θέλετε.

Έτσι, να για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να ακυρώσετε το ταξίδι σας, αν έχετε κλείσει εισιτήρια Flexi Fares μπορείτε να τα μεταφέρετε για οποτεδήποτε θέλετε!

 

  • 5) Ελέγξτε για κρυφές χρεώσεις
  • εξοικονομηση χρηματων στα αεροπορικα εισιτηρια

Αρκετές φορές βρίσκουμε κάποια φθηνά αεροπορικά και μόλις προχωράμε στην κράτηση, βλέπουμε στο τελευταίο βήμα κάποιες κρυφές χρεώσεις όπως χρέωση υπηρεσιών, φόρων, τέλη, επίναυλο καυσίμων,κ.α.

Καλό είναι να επιλέγετε ιστοσελίδες που εμφανίζουν εξ’αρχής τα κόστη των αεροπορικών εισιτηρίων, μαζί με όλους τους φόρους και ό,τι είναι να πληρώσετε, δίχως κρυφά κόστη και χρεώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζετε εξ’αρχής το ποσό που πρέπει να πληρώσετε και μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές με όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες.

 

  • 6) Χωρίστε το ταξίδι σας σε τμήματα

Αρκετές φορές αν χωρίσετε το ταξίδι σας τμήματα, δηλαδή κλείσετε κάθε πτήση ξεχωριστά, τότε μπορεί να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα!

Για παράδειγμα, αν πετάτε από Αθήνα για Νέα Υόρκη μέσω Λονδίνου, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε πτήσεις από Αθήνα προς Λονδίνο και μετά να κλείσετε ανεξάρτητο εισιτήριο (ίσως και με άλλη αεροπορική εταιρεία) από Λονδίνο προς Νέα Υόρκη.

Αυτό ίσως σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από το συνολικό σας προϋπολογισμό.

 

  • 7) Επιλέξτε τη θέση σας από πριν

Πλέον σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες σας χρεώνουν για την επιλογή της θέσης, αλλιώς σας δίνουν τυχαία κάποια την ώρα του web checkin.

Αν θέλετε μια συγκεκριμένη θέση, αγοράστε την κατά τη διαδικασία του εισιτηρίου καθώς έτσι θα είναι αρκετά πιο φθηνή απ’ ότι την ώρα του checkin!

Βέβαια πάντα έχετε τη δυνατότητα της δωρεάν τυχαίας θέσης.

Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από τα αεροπορικά που θα κλείσετε. Είναι μικρές και εύκολες οδηγίες που μπορεί ο οποιοσδήποτε που ταξιδεύει να τις πραγματοποιήσει!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *