Συνδυάζοντας ανδρικά γυαλιά ηλίου με γενειάδα!

Οι συζητήσεις γύρω από τα γυαλιά ηλίου σχεδόν πάντα γίνονται γύρω από καινούργιους σκελετούς οι οποίοι επιλέγονται από  λαμπερά μοντέλα όπως οι αδελφές Hadid. Σπάνια θα βρεθούμε να μιλάμε για αντρικά γυαλιά ηλίου με την ίδια όρεξη,  πόσο μάλλον για γυαλιά τα οποία επιλέγονται από άνδρες που έχουν μεγάλη γενειάδα.

Και όμως, οι γενειάδες θέτουν σε άλλη βάση το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους ανθρώπους όταν πρόκειται να αγοράσουν ένα νέο ζευγάρι γυαλιών ηλίου.

Ποια γυαλιά ταιριάζουν καλύτερα με τα μαλλιά μου και το σχήμα προσώπου μου;

Η μόδα των τελευταίων ετών που θέλει τους άνδρες να αφήνουν γενειάδα έχει αλλάξει και τον τρόπο που σκεφτόμαστε σχετικά με το ποια γυαλιά ταιριάζουν καλύτερα στο κάθε σχήμα προσώπου.

Τα πράγματα άλλαξαν ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια, ως προς το θέμα του μεγέθους αλλά και του σχήματος της γενειάδας. Χάρη σε αρκετούς αθλητές που άρχισαν να αφήνουν άκρως μεγάλες γενειάδες στην αρχή της δεκαετίας, έχουμε τώρα την πλήρη επικράτηση τόσο της γενειάδας ενώ πλέον σημαντική παρουσία έχουν τα μουστάκια αλλά και τα μούσια.

Η γενειάδα έχει γίνει σχεδόν απαραίτητη στο στυλ των αντρών και γι’ αυτό το λόγο θα δείτε να υπάρχει πληθώρα διαδικτυακών διαγραμμάτων που μπορείτε να εξετάσετε και να προσδιορίσετε ακριβώς ποιο είδος γενειάδας έχετε.

Όσον αφορά τα ανδρικά γυαλιά ηλίου, όσοι κινούνται στη λιανική πώληση θα πρέπει να συμβαδίσουμε με τις εξελίξεις στην μόδα και άρα να αρχίσουν να λαμβάνουν υπόψη τους τις διάφορες μορφές γενειάδων και το πώς αυτές επηρεάζουν τα γυαλιά ηλίου. Δεν αρκεί μόνο τα μαγαζιά που εμπορεύονται ανδρικά γυαλιά ηλίου να προμηθευτούν διαφορετικά μοντέλα. Θα πρέπει και οι πωλητές  τώρα να είναι έτοιμοι να εργαστούν και να μπορούν να προτείνουν τα σωστά ανδρικά γυαλιά ηλίου σε άνδρες με γενειάδες σε όλα τα σχήματα και μεγέθη.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς κανόνες σχτικά με τη γενειάδα και πως επηρεάζουν τα ανδρικά γυαλιά ηλίου:

 

Ο γενικός κανόνας γενειάδας

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η βιομηχανία της μόδας θα έπρεπε να παρουσιάσει κάποιες βασικές κατευθυντήριες γραμμές για να αντιμετωπίσει το «φαινόμενο» της γενειάδας.

Κατά γενικό κανόνα, ξεκινάμε με την υπόθεση ότι η γενειάδα που έχει ο άνθρωπος συμβάλλει στο συνολικό προφίλ του προσώπου. Έτσι, ένας άνδρας με μικρότερο, στρογγυλό πρόσωπο θα είχε ξαφνικά ένα επιμηκυμένο πρόσωπο εάν συντηρεί μια μακρά γενειάδα που επεκτείνεται κάτω από το πηγούνι κατά μερικά εκατοστά.

Ένας άλλος γενικός κανόνας είναι να δοθεί προσοχή στο κατά πόσο καλά η γενειάδα είναι περιποιημένη. Ναι, οι κοντές γενειάδες μπορεί να φαίνονται ότι δε χρειάζονται περιποίηση, όμως οι μεγάλες γενειάδες θα πρέπει να περιποιούνται σχολαστικά.

To πόσο καλά ο κάποιος περιποιείται τις τρίχες του προσώπου του καθορίζει εν μέρει τη συνολική εμφάνιση όταν προστίθενται και τα γυαλιά ηλίου. Μια περιποιημένη γενειάδα θα έχει πιο κοφτό σχήμα με γωνίας δίνοντας μάκρος στο πρόσωπο. Αντίθετα μια απεριποίητη γενειάδα θα κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο στρογγυλό.

 

Μερικοί πιο ειδικοί κανόνες

Οι γενικοί κανόνες σχετικά με τις γενειάδες και τα γυαλιά ηλίου είναι αρκετά εύκολο να ακολουθηθούν. Όταν όμως μιλάμε για πιο συγκεκριμένα είδη γενειάδας τα πράγματα γίνονται λίγο περίπλοκα. Εδώ είναι μερικοί από τους κανόνες:

Γενική γενειάδα – Μια γενική γενειάδα θεωρείται αυτή που δεν είναι τόσο γεμάτη ώστε να μοιάζει με αυτή του Αγίου Βασίλη, αλλά όχι τόσο μικρό και οξεία, ώστε να μοιάζει σαν να έχει σχεδιαστεί. Αυτά τα είδη γενειάδας τείνουν να κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο στρογγυλό. Γυαλιά ηλίου με γωνιακά πλαίσια είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση.

Πλήρη γένια – Μια πλήρης γενειάδα είναι αυτή που εκτείνεται ξεκινώντας κάτω από το πηγούνι και χρειάζεται αρκετό καιρό για να «κρεμάσει». Μερικές φορές περιλαμβάνει και το λαιμό. Αυτά τα είδη των γενειάδων αντιμετωπίζονται καλύτερα με οβάλ γυαλιά, με γυαλιά που έχουν σχήμα δάκρυ και με τα πιο κλασικά Aviator. Όσο μεγαλύτερη είναι η γενειάδα, τόσο πιο έντονο θα είναι το οβάλ σχήμα.

Αιχμηρή γενειάδα – Η «αιχμηρή»  γενειάδα είναι αυτή που είναι σχολαστικά διαμορφωμένη με ξυράφι έτσι ώστε να δημιουργήσει λεπτές, καθαρές γραμμές σε όλη την επιφάνεια της γενειάδας Οι ειδικοί λένε ότι τα γυαλιά ηλίου με παχύτερα, στρογγυλά πλαίσια είναι τα καλύτερα για να συμπληρώσουν τη συνολική εμφάνιση του προσώπου αυτού καθώς θα δώσουν μερικές καμπύλες στο πρόσωπο σας.

Γένια 5 ημερών – Τέλος έχουμε την περίπτωση που κάποιος αφήνει γένια μόνο λίγο ημερών. Εδώ δεν έχει καμία διαφορά. Γιατί; Επειδή αυτό το είδος της γενειάδας δεν αλλάζει το σχήμα προσώπου ούτως ή άλλως. Έτσι για να επιλέξουμε τα κατάλληλα ανδρικά γυαλιά ηλίου ακολουθούμε τους κανόνες για το σχήμα προσώπου

Σίγουρα κάποια μέρα η μόδα όσον αφορά την γενειάδα θα αλλάξει. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους διαφορετικούς τύπους γενειάδων έτσι ώστε να κάνουμε την σωστή επιλογή των γυαλιών.

Στο Peacoxk.com θα βρείτε ανδρικά γυαλιά ηλίου τα οποία θα ταιριάξουν με όλους τους τύπους γενειάδων. Η εφαρμογή της εικονικής δοκιμής θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι για το πρόσωπο σας και την γενειάδα σας. Προηγηθείτε στις σελίδας του Peacoxk.com και αποκτήστε το καινούργιο σας ζευγάρι σε μοναδικές τιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *