web hosting

Τι web hosting χρειάζεστε ανάλογα με το site που θα φιλοξενήσετε

Τι web hosting χρειάζεστε ανάλογα με το site που θα φιλοξενήσετε

Κάθε ιστότοπος χρειάζεται web hosting, δηλαδή μια εταιρεία που παρέχει τους διακομιστές οι οποίοι αποθηκεύουν και τροφοδοτούν έναν ιστότοπο. Το web hosting αποτελεί το θεμέλιο για κάθε ιστότοπο, καθώς εάν είναι αδύναμο, ο ιστότοπός σας θα καταρρεύσει με την πρώτη δυσκολία.

Για τη σωστή επιλογή του χρειάζεται να ληφθούν υπόψη επιμέρους παράγοντες, οι οποίοι είναι διαφορετικοί για κάθε περίπτωση. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο πάροχο για τη φιλοξενία του ιστότοπού σας.

Τιμή: Φυσικά είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξετε.

Η τιμή αποτελεί βασικό κίνητρο στη λήψη αποφάσεων όταν πρόκειται για οποιοδήποτε προϊόν, όμως στην πραγματικότητα δεν πρέπει να είναι ο κύριος παράγοντας στην επιλογή φιλοξενίας.

Μερικές φορές ένα φθηνότερο πρόγραμμα φιλοξενίας μπορεί να είναι καλύτερο για τις ανάγκες σας από ένα ακριβό. Άλλες φορές, θα χρειαστεί να ξοδέψετε αρκετά για τη φιλοξενία, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι σταθερός.

Η τιμή ανανέωσης είναι επίσης κάτι που πρέπει να εξετάσετε. Μην επαναπαυθείτε με μια φτηνή τιμή για τον πρώτο χρόνο, αλλά ελέγξτε τι πρόκειται να γίνει και αργότερα.

Στο https://www.webhostinggreece.gr/ θα βρείτε όλες τις προσφορές και τις πιο φθηνές τιμές πάνω στο Ελληνικό Web Hosting & τη φιλοξενία ιστοσελίδων!

 

Ονόματα τομέα (Domain names): Εκτός από τη φιλοξενία, χρειάζεστε επίσης και όνομα τομέα.

Μη βιαστείτε να το αγοράσετε πριν από τη φιλοξενία, επειδή πολλές εταιρείες προσφέρουν φιλοξενία μαζί με ένα έτος δωρεάν εγγραφής σε όνομα τομέα.

 

Μπόνους από τη φιλοξενία: Προκειμένου οι πάροχοι φιλοξενίας να κάνουν την επιχείρησή τους πιο ελκυστική, προσφέρουν μπόνους όπως το δωρεάν domain name για έναν χρόνο, το οποίο αναφέρθηκε παραπάνω.

Ελέγξτε την περιγραφή του προγράμματος φιλοξενίας για να διαπιστώσετε ποια άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα δωρεάν.

Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν κάποιο ποσό που μπορείτε να δαπανήσετε σε προσφορές μάρκετινγκ για την προώθηση του ιστότοπού σας ή μπορούν επίσης να προσφέρουν αποκλειστικές IP, πιστοποιητικά SSL, πρόσθετα αντίγραφα ασφαλείας κλπ.

 

Τεχνική υποστήριξη: Πρόκειται για ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, καθώς εάν μια εταιρεία φιλοξενίας δεν έχει τεχνική υποστήριξη, τότε δεν πρέπει να την επιλέξετε.

Εάν υπάρχει τεχνική υποστήριξη, ελέγξτε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αντιπροσώπους της.

Το ιδανικό θα ήταν να έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε μαζί τους με διάφορους τρόπους, όπως τηλέφωνο, συνομιλία και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

 

Πίνακας ελέγχου (Control panel): Πριν αγοράσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, δοκιμάστε τον πίνακα ελέγχου που περιλαμβάνει.

Όλοι οι αξιόπιστοι πάροχοι φιλοξενίας παρέχουν επίδειξη του πίνακα ελέγχου τους, η οποία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι θα αντιμετωπίσετε.

Πρέπει να είναι φιλικός προς τον χρήστη και κατανοητός, και επίσης πρέπει να περιλαμβάνει έναν γρήγορο τρόπο επικοινωνίας με την τεχνική υποστήριξη.

 

Τοποθεσία διακομιστή φιλοξενίας:

Όσο πιο μακριά βρίσκεται το web hosting σας από τους επισκέπτες σας, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί ο ιστότοπός σας για τη μεταφόρτωση σε εκείνους.

Ελέγχετε πάντα πού είναι τοποθετημένοι οι διακομιστές φιλοξενίας και λάβετε υπόψη ότι πρέπει να βρίσκονται κοντά στους επισκέπτες σας.

 

Τεχνικές προδιαγραφές: Οι διάφορες εταιρείες φιλοξενίας, καθώς και σχέδια φιλοξενίας στην ίδια εταιρεία, έχουν διαφορετικές προδιαγραφές φιλοξενίας.

Ο αποθηκευτικός χώρος, οι λογαριασμοί email, ο χώρος στον δίσκο ανά λογαριασμό email, το bandwidth, η μνήμη RAM και άλλες προδιαγραφές διαφέρουν ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Συνήθως κάθε πάροχος φιλοξενίας προσφέρει μερικούς τύπους σχεδίων φιλοξενίας, με το καθένα να έχει συγκεκριμένες δυνατότητες.

Μια σημαντική διάκριση είναι το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στους διακομιστές φιλοξενίας, δηλαδή Windows ή Linux.

Οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν λύσεις βασισμένες στο Linux από προεπιλογή επειδή είναι φθηνότερες (οι εταιρείες φιλοξενίας δεν χρειάζεται να πληρώσουν τη Microsoft για την άδεια) και είναι καλύτερα συμβατές με δημοφιλείς πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου.

Η φιλοξενία των Windows είναι απαραίτητη εάν έχετε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο που βασίζεται σε μια γλώσσα προγραμματισμού που αναπτύχθηκε από τη Microsoft.

Λειτουργεί επίσης καλά με HTML ιστότοπους, αλλά όχι με δημοφιλή CMS όπως το WordPress ή το Joomla.

 

Τύποι φιλοξενίας: Κατά την επιλογή ενός προγράμματος φιλοξενίας, στοχεύστε στην αποδοτικότητα του κόστους.

Μην αγοράσετε το κορυφαίο πακέτο που περιλαμβάνει τα πάντα, εάν πρόκειται να φιλοξενήσετε μόνο έναν ιστότοπο μερικών σελίδων.

Από την άλλη πλευρά, μην επιλέξετε ένα φτηνό σχέδιο φιλοξενίας όταν πρέπει να φιλοξενήσετε ένα τεράστιο ηλεκτρονικό κατάστημα με χιλιάδες προϊόντα και εκατομμύρια επισκέπτες ανά ημέρα.

 

Κριτικές πελατών: Μην ξεχνάτε ότι μια εταιρεία φιλοξενίας μπορεί να διαφημίζεται ως η κορυφαία στον χώρο, αλλά οι κριτικές των πελατών είναι αυτές που την βαθμολογούν στην πραγματικότητα.

Κάντε μια αναζήτηση με το όνομα της εταιρείας φιλοξενίας και θα βρείτε πολλές ιστοσελίδες με κριτικές. Ακόμη και αν υπάρχουν κακές κριτικές, ελέγξτε αν απαντήθηκαν.

Οι αξιόπιστες εταιρείες φιλοξενίας ελέγχουν τους ιστότοπους με κριτικές και απαντούν σε αρνητικά σχόλια, προσφέροντας λύσεις και συμβουλές στους πελάτες.

Συνοψίζοντας, το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα είναι αποφασίσετε το είδος και το μέγεθος του ιστότοπου που πρόκειται να δημιουργήσετε.

Ακολούθως θα πρέπει να εξετάσετε επιπλέον παραμέτρους όπως η αξιόπιστη τεχνική υποστήριξη, οι τεχνολογικές δυνατότητες που λαμβάνετε, η τοποθεσία των διακομιστών φιλοξενίας, τα μπόνους και η τιμή του πακέτου φιλοξενίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *